Boken om hojar och hojfolk som beskriver hojkulturen i Laholmstrakten under en 30-års period finns nu till försäljning. Över 500 bilder, fantastiska historier berättade av hojåkarna själva, ett historiskt dokument som beskriver fascinationen av att leva en livsstil med motorcyklar i focus. Över 90 personporträtt samt anekdoter och reseskildringar. Den svenska hojkulturen när den är som bäst!

Ca.280 sidor, pris 380:- plus ev. frakt (i Sverige 40:-)

Du beställer boken här : atteson@telia.com

Order the book HERE

Torgchocken - utdrag ur boken.

''Jag gissar att det var 1974-75, vi satt i en bil förmodligen en VW-bubbla, på torget i Laholm. Jag, min bror Miki och Hasse Valdemarsson. Plötsligt dyker den upp, en orange Honda 450 cc, choppad med delar importerade från amerikanska AEE Choppers, firman vi alla läst om i amerikanska hojtidningen Street Chopper. Dom bruna sadlarna, sissybaren och en högt monterad bensintank. Ahhhh, vi skrek högt i bilen.
Vi ser snart att det är Möllan, en kille från Laholm som vi kände på avstånd. På vägen hem till Veinge pratade vi i mun på varandra hela vägen och lovade oss att vi skulle minsann bygga choppers på Harley-Davidson motorcyklar och inte japs.
Hasse tog så illa vid sig av upplevelsen att han fick feberfrossa och var tvungen att bädda ner sig när han kom hem.
Några veckor senare hörde vi till vårt förtret rykten om att Möllan höll på att choppa en Sportster hemma i föräldrarnas källare, fan också! Nu blev han först med Harley också! ''

HEM