Kategorier
Uncategorized

3 i 1 när du cyklar

Har du också börjat cykla i stället för att ta bilen, bussen eller tåget? Det är så bra med att cykla, du får både frisk luft och motion, samtidigt som du kommer dit du vill komma. Att cykla är bra på många sätt. När du cyklar, så motionerar du hela kroppen men på ett på ett väldigt skonsamt sätt. Om du har ont i knän, lider av några för många kilon eller inte vill belasta dina knän eller fötter, så är cykling väldigt bra motion. Det, och simning är bland den bästa typ av motion som du kanske behöver.

Det som är bra med cykling är att du får:

  1. Frisk luft när du är ute och cyklar. Och vill du få fin hy, är cykling bland det absolut bästa som du kan göra för hyns skull. Tänk på alla trädgårdsarbetare, du har knappast sett någon av dem som har dålig hy, eller hur? Frisk luft är det absolut bästa för hyn.
  2. Motion. Titta på alla som cyklar, de är smala som pinnar, samtidigt som de har muskler. Så om du börjar cykla regelbundet kan du också få snygga muskler, och framför allt får du motion. Du slipper köpa det där dyra gymkortet om du cyklar varje dag. På gymmet cyklar man ju, men kommer ingenstans. Cyklar du ute kommer du ju fram till sist.
  3. Slipper släppa ut en massa bilavgaser. Tänk på vilken bra miljö som det blir om alla cyklade i stället för att ta bilen överallt. Alla som har gamla bensinbilar borde antingen cykla eller köpa en elbil. Men skaffar du en elbil, får du ju inte motionen som du behöver.

Nå längre med elcykel

Tycker du att det är jobbigt att cykla och bli svettig? Om du har möjlighet att duscha på jobbet, så kan du ju cykla och sedan duscha efteråt. På så sätt behöver du inte oroa dig över att inte vara fräsch på jobbet. Ett annat alternativ är att skaffa en elcykel. Med en sådan så behöver du inte trampa över jobbiga backar som kanske är ansträngande.

Numera finns det så många elcyklar som är till salu. Med en elcykel behöver du inte bli så svettig och inte behöver duscha efteråt. En elcykel gör också så att du når längre. Du kan cykla många fler kilometer. En elcykel gör att du kan färdas 20-30 kilometer utan att du behöver anstränga dig. Så vilken slags elcykel önskar du dig?

Men se upp, många elcyklar är väldigt stöldbegärliga. Se till att alltid koppla ur cykelbatteriet och ta med det vart du än går när cykeln är parkerad. Utan batteriet blir det svårt att cykla på en elcykel. Eller när du är hemma, se till att ställa cykeln i garaget, med riktigt bra garageport så är garaget säkert.