Categories
Uncategorized

Dags att bygga garage till MC:n?

Är det dags att åka ut med MC:n? Det är alltid ett säkert vårtecken när folk tar ut MC:n.

Är det så att du också är en MC-fantast har du säkert mekat med MC:n, bytt ut gamla och slitna delar på motorcykeln, lagt på ny lack och fått motorcykeln (eller motorcyklarna?) att glänsa ordentligt.

För att kunna arbeta med MC:n behöver man ett garage med plats för MC:n (eller flera?). Ett garage är egentligen inte så svårt att bygga, om man har lite byggvana vill säga. Har man inte det får man anlita något byggföretag som kan bygga ut huset med ett välbehövligt garage.

Slippa vara beroende av vädret

I garaget få du rum för att meka med MC:n (eller motorcyklarna?) så att du slipper jobba med den utomhus. Till våren är det viktigt att gå igenom MC:n. Däcken måste bytas från vinter- till sommardäck. Om du inte behöver byta ut dem, är det ändå en bra idé att kolla igenom dem. Är de slitna? I så fall bör du byta ut dem.

Kolla igenom följande på din MC:

  • Byt bränslefilter på MC:n
  • Kontrollera och byt ut slangar. Slangarna till bränsletan k och kylare torkar lätt ut. Har MC:n stått länge är det bäst att byta ut alla slangar som ser slitna och spruckna ut.
  • Kolla igenom allt som är av gummi i MC:n.
  • Kolla alla lampor på MC:n. Behöver någon av dem bytas ut?
  • Byt bromsvätska. Bromsvätskan blir dålig även när MC:n inte körs. Så det är bäst att byta ut den om det är länge sedan det gjordes.
  • Gå igenom bromsar så att inget har rostat på MC:n och påverkar funktion.

Om du har ett garage, är det viktigt att på samma sätt se över garaget och garagetaket på samma sätt som du tar hand om MC:n. Tak slits snabbt ut, trots att man bygger för lång tid framöver. Men när det stormar och regnar och snöar, kan fukt leta sig in. Anlita takläggare om du behöver renovera eller byta tak. Här kan du läsa mer om takläggare i Stockholm: tiotak.se/taklaggare-stockholm/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *