Categories
Uncategorized

Fler elbilar kräver ännu fler laddstationer

Det är ju väldigt vad beroende vi har blivit av el. Allt som fungerar i våra hem är ju numera kopplade till elen.

  • Vi kan inte ens spola toaletterna utan el, eftersom pumpen som pumpar vattnet till toaletterna, går på el.
  • I alla moderna kök (som de flesta ändå har) finns det elspisar som vi lagar maten på. Det är endast i innerstäderna, i Stockholm, Göteborg och Malmö som har gasspisar.
  • Våra ugnar och mikrovågsugnar går på el. Möjligen finns det vedugnar på landsbygden. I övrigt går ju allas ugnar på el.
  • Våra klockor går på el, för att inte prata om datorer, värmesystem, mobiler och TV-apparater – i princip allt går ju på el.

Vi skulle ju inte klara oss utan el i mer än en timme, eller hur? Till och med våra bilar går ju snart helt och hållet på el.

Fler elbilar på våra vägar

En stor förändring som absolut påverkar allt fler svenskar är omställning till elbilar. Allt fler svenskar byter ut sina diesel- och bensinbilar till elbilar. Men denna stora förändring kräver flera saker – bland annat ökar efterfrågan på elbilsladdare med den allt större bilparken i Sverige. Helst skulle alla behöva en laddstation i sitt eget hem. Och de som bor i hyreshus eller bostadsrätter kommer att behöva laddstationer i sina BRF:er. Först när vi ser laddstationer på alla hus i hela Sverige kan vi säga att vi har ställt om vårt samhälle till en mer miljövänlig utveckling. Så hur bra möter elbranschen den allt större efterfrågan på el?

Här är ju politikerna oense, om vad som är “bra” el och vad som inte är det. Vänstern och Miljöpartiet vill helst ha vind, vatten och solkraft. Högern vill ha kärnkraft, vilket ju är helt absurt. Framför allt – vad ska vi göra av allt farligt avfall. Vi får ju lika stora problem med kärkraftverkens avfall som fossila avfall, och då är vi ju på ruta ett igen, men om några 100 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *