Kategorier
Uncategorized

Jobbar du som egen?

Jobbar du med motor, bilar, mopeder och mekar och reparerar, eller bara byter däck? Vilket som, så är det mycket värt att kunna reparera motorer. Att känna till alla momssatser, skattesatser, bokföringar, redovisningar och finanser kan vara svårt, eller omöjligt när det är så bra mycket roligare att meka med bilen. Tyvärr är det så att arbeta som egen företagare, innebär för de flesta att även behöva kunna bokföra, redovisa och betala skatt och moms. Det är inte alla egenföretagare som är så duktiga just på detta.

Låt andra göra ditt jobb

Om du har fått snurr på verksamheten och kan livnära dig på att reparera andras bilar, kanske köpa och sälja bättre begagnade bilar, så är det viktigt att kunna redovisa dina inkomster, för att de ska vara lagliga. Om du inte gör det kan man råka ut för att betala stora summor på kvarskatt, och det är aldrig roligt. Då är det bra mycket bättre att få tillbaka på skatten. Det går lika bra att spara på ditt skattekonto, som att spara på ett bankkonto, det visste du väl? Du får ju ändå ingen ränta på ditt bankkonto. Då är det bra att kunna lägga sådant på en redovisningsbyrå som tar hand om det. Istället kan du som är duktiga på att meka med bilar fokusera på det som ger pengar så att du kan betala räkningarna.

Tappa inte fokus!

Ett bra tips är att fokusera på det som är kärna i verksamheten. Bara göra det som företaget säljer. På så sätt kan ni få in fler kunder, få in mer pengar, omsätta mer och företaget växer
Ett alternativ är att låta andra göra ditt jobb, som att ta hand om företagets ekonomi, förutsatt att det inte är det som ni säljer; att ta hand om ekonomi åt andra företag. Om ni tar hand om andras ekonomi och någon annan tar hand om er ekonomi, så blir det ju lite knasigt. Däremot kan det vara bra att inte fastna i praktiska problem som någon annan är bättre på att lösa än ni själva. Allt sådant är en avvägning som ni behöver göra för att det ska bli bra för företaget. Läs mer här om en redovisninsgbyrå i Stockholm.