Kategorier
Uncategorized

Leksaksfordon för små & stora entusiaster

Det är många som gillar fordon. Det gäller inte bara fullstora fordon, utan även modeller i olika skalor och utformningar. Och det gäller inte bara motorcyklar, utan även personbilar, traktorer och lastbilar. Det gäller inte heller bara vuxna, utan även barn.

Har du barn? Om du själv är intresserad av motorcyklar kan du nästan vara säker på att avkomman din också är intresserad av fordon i någon form. Det behöver dock inte handla om motorcyklar. Andra fordon som barn ofta gillar är traktorer, lastbilar och grävmaskiner. Det är något fascinerande med riktigt stora fordon, som gräver upp och fyller igen marken vi annars går på. 

Leksaksmotorcyklar och andra fordon

På Farmingtoys.se hittar du inte bara leksakslastbilar, utan även leksaksmotorcyklar från kända tillverkare som Bruder och Siku. Dessa tillverkare gör leksaksfordon som är så verklighetstrogna och detaljerade att många vuxna fordonsentusiaster också köper dem, som prydnader eller samlarobjekt. Det är t.ex. inte ovanligt att anställda på åkerier köper leksakslastbilar och målar dem så att de ser ut som den egna firmans lastbilar. Detsamma kan du göra om du har en hoj i speciell lack. 

Det går också att bygga sin egen motorcykel i Lego. Tidigare i år släppte danskarna Ducati Panigale V4 R som modell i Lego Technic, med tvåstegs växellåda. Sedan tidigare finns också Harley-Davidson Fat Boy som modell i serien Creator. Där ligger fokus dock på utseendet, snarare än på det tekniska. 
Om dina barn tjatar på dig att de ska få följa med ut på hojen, men är för små, kan du bygga en simulator till dem i wellpapp. Ja, det är faktiskt sant. Nintendo Labo är ett tillbehör till konsolen Switch, som är både bärbar och stationär.

Med färdiga kartongbitar går det att bygga tillbehör, som gör upplevelsen av spelen mer fysisk, skriver Ny Teknik. En av de leksaker som går att skapa på detta sätt är en sorts motorcykelsimulator. Det blir inte samma sak som att sitta i sidovagnen, men kan vara ett bra tillfälle att lära ut lite elementärt trafikvett.