Kategorier
Uncategorized

När behöver man en lyftkran?

Har du någon gång lyft någon riktigt tung möbel? I många hem finns det tunga möbler, som bokhyllor, piano, flygel eller biljardbord, och ska man flytta, behöver man ju flytta över pianot, kassaskåpet, eller en staty. Det är då som man behöver anlita en ordentliga liftar för att kunna lyfta över pianot, flygeln, statyn eller liknande.

Gör så här med tunga lyft

Att använda en stor lyftkran, på minner om filmen Ghost som kom 1990. Den tog biopubliken med storm, om kärlek som till och med fortsatte efter döden. Filmen Ghost handlar ju om en man som mördas och vars flickvän senare efter att han dött, utsätts för fara. Den döda mannen försöker komma i kontakt med flickvännen för att varna henne mot den farliga mördaren. Den döda mannen försöker kommunicera med flickvännen genom att medium (Whoopie Goldberg) som egentligen inte är något medium, utan bara en lurendrejare. I vilket fall som helst, inleder filmen med en scen där en stor lyftkran flyttar en stor staty in i den lägenhet där paret ska flytta in. Och scenen med lyftkranen visar verkligen lyftkranars potential; flytta stora och skrymmande saker och möbler. Lyftkrans scenen påminner om hur viktigt det är att ha en bra lyftkran när man ska få in – eller ut tunga och skrymmande saker.

Har du också något tungt som du behöver flytta?

Att bära ut piano eller flygel på egen hand är både svårt och riskfyllt, och det är otroligt lätt att du skadar dig eller andra. Det finns remmar som man som flyttgubbe kan använda för att rubba pianot. Men vi måste verkligen avråda från att flytta ett tungt piano eller flygel på egen hand.

Att få ett tungt piano på fötterna eller över sig kan ge riktigt varaktiga skador. Det är då du behöver tar hjälp av en mobilkran som lätt och behändigt lyfter pianot, skåpet, biljardbordet eller kassaskåpet ur rummet och på lastbilen som ska transportera era saker från punkt A till punkt B. Sedan är det bara att köra iväg med det. Väl framme behöver du lyftkranen igen för att  lyfta få in pianot eller flygeln in i den nya lokalen.
Just lyftkranar är otroligt praktiska för flytt av olika slag.