Kategorier
Uncategorized

Skydda hojen med ett bra lås

Det är dessvärre inte ovanligt med mc-stölder. Vi rekommenderar därför alla Harley-ägare att investera i bra lås. Allra bäst är att förvara hojen i ett garage eller annat låst utrymme. Men det är skillnad på olika typer av utrymmen, och olika typer av lås.

Motorcyklar är tyvärr stöldbegärliga fordon, och utvecklingen av stöldskydd går inte framåt lika snabbt som när det kommer till bilar, även om det händer saker på detta område. En Harley har dock inte riktigt samma stöldskydd som en splitterny elhoj, eftersom den bygger mer på klassisk teknik – det är ju det som är hela charmen. Därför är det viktigt att stöldskydda motorcyklar i allmänhet, och HDs i synnerhet. 

Det bästa stöldskyddet är att förvara motorcykeln i ett låst utrymme, och att dessutom sätta ett extra lås på den. Ju kraftigare låset är på dörren, desto bättre. Kontakta en låssmed för att få hjälp med bytet till ett bättre lås, om du behöver. Du kan läsa mer om låsbyte på https://sollentunalas.se/lasbyte/.

Motorcykelstölder runt om i landet

Det är, som redan nämnts, inte ovanligt att motorcyklar blir stulna, och det händer i hela landet. Här är tre exempel från nyhetsflödet:

  1. En person i Gamlestaden i Göteborg larmade polisen efter att ha observerat hur en motorcykel lastades på en lätt lastbil. Polisen kontaktade ägaren till motorcykeln, som då upptäckte att den var borta. Föraren till lastbilen greps direkt, och ägaren kunde återfå sitt fordon, skriver GT.
  2. I Helsingborg beslagtog polisen tre motorcyklar med skadade tändningslås, men de misstänkta tjuvarna flydde från platsen. En fjärde person som uppehöll sig på platsen misstänks dock inte för brott, skriver HD.
  3. Alla stölder rör inte hela motorcyklar. I Uppsala grep polisen en uppenbart påverkad man som monterade bort delar från parkerade motorcyklar. Mannen anmäldes för tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt häleri och ringa narkotikabrott, skriver Aftonbladet.