Kategorier
Uncategorized

Vackra svenska MC-vägar

Det är inte hugget i sten vilka som är de vackraste svenska MC-vägarna. Diskussionen som sådan är likt en bra tur på hojen, inte spikrak och fartfylld. Oavsett vart i Sverige du har tagit dig med din motorcykel finns det härliga leder att utforska. Denna artikel syftar till att ge dig inspiration för din nästa tur. Läs vidare för att lära dig mer om några av de vackraste vägarna för motorcyklister i Sverige.

Kinnekulle

Kinnekulle är ett typexempel på en härlig rutt för en dagsutflykt på din motorcykel. I trakterna kring Vänerns sydöstra stränder återfinns denna populära väg som bjuder in till härlig natur likväl som fart och kurvor. Du kan stanna till för en kopp kaffe, eller en glass längs med vägen insupa lyckan som en bra sväng på hojen ger, likväl som det trevliga sällskapet. Förslagsvis börjar du din resa i Grästorp och kör de lite drygt 17 milen upp emot Götene.

Åstorp – Kågeröd

Du som befinner dig i landets södra delar kan testa på en snabb rutt via riksväg 109 som binder samman de skånska samhällena Åstorp och Kegeröd. Vägen erbjuder ett bra underlag med varierande sikt. Rutten är inte allt för tungt trafikerad, så det finns möjlighet att ta ut svängarna. Men var alltid uppmärksam och ta det lite försiktigt. Det är nämligen en väg som saknar mitträcke vilket innebär potentiellt mötande trafik.

Sunne – Tomthult

Beläget i natursköna Värmland, strax norr om regionens huvudstad Karlstad återfinns en härlig väg för oss som gillar motorcyklar. Vägen erbjuder härliga kurvor på sina ställen, med varierande bredd och trafik. Delvis skiljs körriktningarna åt av mittlinjer, men på sina ställen saknas detta. Naturen är av klassisk värmländsk karaktär, beroende på åskådarens preferenser, inbjudande.

Boden – Mårdudden

Givetvis är inte vackra MC-vägar isolerade till Sveriges sydligaste delar. Natursköna Norrland är givetvis hem för några av landets absolut vackraste rutter för en motorcykel-utflykt. Rutten mellan Boden och Mårdudden är lite drygt 75 kilometer lång. Här kör du på en bred och fin väg i fina omgivningar. Sikten varierar något, och väglaget kan på sina ställen vara sämre än förväntad standard. Med det sagt, denna rutt är absolut värd att testa om du befinner dig i trakten och vill åka ut på en vacker tur med din MC.

Kingsta – Mörsil

I trakterna kring Östersund återfinns inte bara skidanläggningen Åre, utan även en av Sveriges vackra MC-vägar. Sträckan mellan Kingsta och Mörsil, via E14, sträcker sig längsmed Ålsensjös stränder. Sträckan bjuder delvis in till härliga kurvor på riktigt bra asfalt. På den breda, fina vägen, kan du avnjuta en härlig stund på din motorcykel på en vacker MC-väg i Sverige.

Vallentuna – Kårsta

Flest svenskar bor trots allt i trakterna kring Stockholm. Eftersom varje åktur inte innebär semester, tar vi med en rutt som är belägen just norr om huvudstaden. Mellan Vallentuna och Kårsta återfinns denna rutt som lämpar sig väl för en dagsutflykt. Naturen är delvis vacker, och underlaget bra. Delvis utgörs vägen av härliga kurvor vilket bjuder in till riktigt bra åkning.